zaterdag 15 oktober 2011

Sevilla


Vandaag Sevilla verkend, voor zover we dat nog moesten doen. Bij eerdere bezoeken aan deze stad hadden we de bezienswaardigheden al bekeken. We hebben ons nu beperkt tot de kathedraal en voor het uitzicht over de stad nog even de klokkentoren/minaret beklommen. Het is allemaal heel erg katholiek en hier en daar nog een vleugje Islam. Altijd fascinerend in deze geweldig grote kathedraal is het bekijken van het praalgraf van Columbus. En gekscherend hadden we al gezegd, dat we Columbus een hand wilden geven. Maar dat zal niet mee vallen, want er schijnen op 13 plekken in de wereld restanten van de ontdekkingsreiziger te liggen. Cuba, Santo Domingo, Sevilla, etc.



En als we het toch over Columbus hebben. Hoe zat dat nu met dat ei van Columbus. Welnu:
Tijdens een gastmaal bij kardinaal Mendoza werd tegen Columbus gezegd dat ook iemand anders Amerika had kunnen ontdekken als hij het niet had gedaan.Columbus vroeg daarop alle aanwezigen of ze hun ei rechtop konden laten staan. Niemand lukte het. De eieren vielen steeds om. Columbus pakte toen zijn ei en maakte één kant plat door het op tafel te tikken. Het ei bleef nu rechtop staan. Hij zei dat "iedereen wel iets kan ontdekken, maar dat het erom gaat wie dat het eerste doet."
Het is maar dat u het weet. Goed, behoudens het stukje morgen naar het vliegveld (1,3 km over de snelweg !!), zit het fietsen er weer op. De fietsbroek hebben we al twee dagen niet meer aan gehad. Dat is na 4 weken toch een raar gevoel. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Volgende week is dat gevoel weer over. Zoals ook de temperatuur drastisch omlaag zal gaan. Daar zullen we snel weer aan wennen. Maar laat een ding duidelijk zijn. Nederland is een fantastisch fietsland. Nooit de weg kwijt, overal wel een bord of een paddestoel. En dat idee van die knooppunten moeten we maar gaan verkopen aan die Zuid-Europeanen. Want het is toch raar, dat je, zoals we gisteren van een Nederlandse fietser moesten horen, hij er 4 uur over heeft gedaan om de stad binnen te komen. Maar aan de andere kant is dat een deel van het avontuur. Zelf uitzoeken en zo op verrassend mooie plekjes uitkomen en bijzondere mensen tegenkomen. We willen graag, ook al is het maar voor even, ontdekkingsreizigers blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten