woensdag 5 oktober 2011

Een rustig dagje

Ontbijt op een terras in Faro. Het is nog steeds goed weer. Ook voor deze omgeving is het een extreem warme periode. Late summer zoals iemand het hier noemde. Het is 5 oktober en het is nationale feestdag. Dia de Republica, Dag van de Republiek. Op 5 oktober 1910 vindt een grote volksopstand in Lissabon plaats. Hierbij wordt de monarchie definitief beëindigt. Koning Manuel II vlucht naar Engeland en ene Teófilo Braga wordt interim-president.
We gaan slowly richting Spaanse grens. Even voorbij Olhao, 15 km verderop, besluiten we al om onze tent op te zetten. Het is nog maar drie uur in de middag. Het is een mooie rustige camping met veel schaduwplekken. En veel Engelsen die zich blijkbaar hier al gaan nestelen voor de komende winter. Grote campers met grote satelietschotels. We komen hier ook het oude mannetje tegen die we al ontmoet hebben in Sagres. Heeft ook een fiets aan boord van zijn oude Citroen bestelbusje met Hymer-opbouw. Sparta-fiets, met trapondersteuning. Hij is voorlopig alleen op stap. Wilde toch wel eens onder de Pyreneeën kijken. Daar had zijn vrouw geen zin in. Uiteindelijk komt ze over een paar dagen met het vliegtuig in Faro aan. Gaan dan samen de Spaanse kust verkennen.
Morgen de laatste 40 km tot de Spaanse grens.

1 opmerking:

  1. Inmiddels begint hier de wind aan te wakkeren dus geniet nog maar van de mooie dagen onder in Europa dan genieten wij van jullie mooie verhalen hier in het koude Noorden :-)

    BeantwoordenVerwijderen