maandag 10 oktober 2011

Een frisse duik

De eerste dag van de week moet er weer gewerkt worden. Ook in Spanje. Meneren en mevrouwen lopen langs het terras waar we ontbijten. Mapjes, ordners of gewoon losse stapeltjes papier onder de arm. Sommigen nuttigen snel nog een ontbijt voordat ze naar kantoor gaan.

We verlaten de stad en zijn op weg naar het Donana park. We kwamen aan de andere kant van Huelva binnen. Dat is duidelijk de mooie kant. Met prachtig zicht op de stad, de haven en het getijdelandschap. Hier aan de oostkant moeten we door kilometerslang industriegebied. En voornamelijk petrochemische industrie. Er is nog veel vrachtverkeer op de weg, maar als we uiteindelijk de afslag naar Matalascanas hebben genomen wordt het een stuk rustiger. En na de badplaats Mazagon Is er nauwelijks nog verkeer. Dat is ook niet zo gek, omdat na Matalascanas de weg niet verder langs de kust gaat. Daar begint het beschermd gebied van het Donana natuurpark, een van de grootste wetlands van Europa. Tot onze verrassing loopt er een speciaal verhard fietspad evenwijdig aan de openbare weg. Als het over gaat in een pad voor mountainbikers dan verkiezen we toch de openbare weg. Geen verkeer en een prachtige brede weg en mooi strak asfalt. Nou moet u weten dat we een paar jaar geleden, in het voorjaar, het natuurpark al eens hebben bezocht. En we herinneren ons nog een nagenoeg stil strand. En we hebben ons vandaag voorgenomen om daar te gaan zwemmen. In de Atlantische Oceaan. Halverwege herkennen we het punt. Het ziet er nog net zo uit. Een parkeerplaats in het zand en vervolgens een houten vlonder dat na 1,2 km op het strand uitkomt. En alles klopt nog. Een heel groot strand en een paar strandgasten. We verruilen de koerskleding voor de zwemkleding en even later liggen we in de oceaan.


Een ander voornemen vandaag is het verkiezen van de camping boven een hotelbed. Even voor Matalascanas komen we langs de camping. In tegenstelling tot onze informatie is deze gesloten. Een andere verrassing is het plaatsje zelf. In deze badplaats vinden we niets terug van de levendigheid van de Portugese toeristische badplaatsen. Het seizoen is hier blijkbaar voorbij. Sommige delen zijn geheel verlaten. Complete wijken zijn uitgestorven. Heel veel is te huur en/of te koop. In een hostel vinden we een goede slaapplek.
Morgen wellicht opnieuw een frisse duik en dan in de loop van de dag noordwaarts naar ons favoriete dorpje in Andalusie, El Rocio. Het ligt midden n het Donana natuurpark. Met camping, tenminste ......

1 opmerking:

  1. Weten jullie dat de pelgrims in El Rocio in augustus de koningin van de Broeklanden aanbidden? Grappig :-)

    BeantwoordenVerwijderen