woensdag 12 oktober 2011

De slaapzak

Ondanks de dagelijkse temperatuur van ruim dertig graden in El Rocio, 60 km van Sevilla, hebben we het vannacht voor het eerst koud gehad. Onverwachts eigenlijk. De tent eerst half open, dwz het muskietengaas voor de opening. Ieder een dun lakentje over zich heen. s' Nachts wakker geworden van de kou. En van muziek en gezang uit het dorp.
Konden we eindelijk de slaapzakken gebruiken om ons te beschermen tegen de kou.
We hadden plannen om in het dorp uit te zoeken waar we met de fiets mochten komen in het grotendeels ontoegankelijke gebied. En we zouden ook navragen of en zo ja welke wandelroutes er in de nabijheid liepen. Is weer iets anders na ruim drie weken fietsen. En daarna konden we dan gaan zwemmen op de camping. Maar het liep uiteraard anders. Het was rond twaalf uur al weer zo warm dat we besloten om eerst te gaan zwemmen. En tot onze verrassing waren we de enige in het bad. Werklieden waren bezig met reparatie aan het wegdek. Bij de ingang van de camping, pal naast het zwembad. En daar waar wij na een frisse duik al weer snel de schaduw opzochten bleven zij continue, op het heetst van de dag, in de zon doorwerken. Je bent er als Spanjaard mooi klaar mee, met die hoge temperaturen. Wij zijn de hele middag blijven hangen in het zwembad en dus eigenlijk vandaag niks gedaan.
Nog wel in alle rust proberen uit te zoeken wat de meest voor de hand liggende route is per fiets vanuit El Rocio naar Sevilla. De routeplanners zijn het niet met elkaar eens. Wel het eerste deel, dat ligt voor de hand. Maar het gaat vooral om het punt waar je de rivier en zijrivieren met een fiets over mag steken naar de stad Sevilla. Morgen ook de mensen hier bevragen, maar eerlijk gezegd verwachten we daar niet veel van. Die hebben nooit naar Sevilla gefietst. En raden je het vooral af om het te doen. Wat dichter bij de stad worden we wel wat wijzer. En anders is er altijd nog de politie. Daar hebben we in het verleden goeie ervaringen mee gehad. Maar voor hetzelfde geld blijven we onderweg nog ergens hangen op een mooi uitnodigend plekje. We hebben per slot van rekening nog tijd genoeg. Na donderdag hebben we dan nog drie dagen om het prachtige Sevilla te bekijken.
Maar eerst nog een nachtje in de tent. We laten ons niet meer verrassen en kruipen gelijk onder of in de slaapzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten