vrijdag 7 oktober 2011

Lekke band

Vandaag redelijk vroeg op pad gegaan. We fietsen onder de brug door en draaien naar rechts om uiteindelijk weer op de hoge boogbrug uit te komen. In een mum van tijd hebben we Tavira verlaten en zitten we weer aan de kust. Opnieuw slikvelden en zoutaanwinning. De achterband van Jan is een beetje zacht en over de onverharde weg, met stenen en gaten en kuilen, is het snel duidelijk: lekke band. We pompen de band nog even hard op om zo het volgende dorp te bereiken en dan in alle rust de band te verwisselen of te plakken. Honderd meter voor het dorpje gaat het niet langer. Het gaatje is snel gevonden en geplakt. Die Schwalbe Marathon banden lijken onverwoestbaar en het is geweldig fietsen op deze band op onverhard terrein, maar we hebben (voor het eerst weliswaar) een lekke band. We moeten nog een km of 20 afleggen voordat we het eindpunt van de Ecovia hebben bereikt. Onze frustraties over de erg slechte bewegwijzering hebben we al regelmatig beschreven. Omdat het aan de andere kant toch ook wel weer door prachtige landschappen voert, waar je anders niet zou komen, blijft er uiteindelijk een kleine voldoende over. Al met al zijn we wel veel tijd kwijt geweest met het zoeken naar alternatieven. Het grootste obstakel vandaag was een vier meter brede geul waar de brug volledig was verdwenen. Weliswaar een droge bedding met veel keien, maar de fietsen moesten we helemaal afzadelen en aan de andere kant weer opzadelen.


Aan de zuidkant komen we Vila Real de St. Antonio binnen en rijden tegen de grensrivier met Spanje aan. Geheel rechts de Atlantische Oceaan en naar links zien we het Spaanse Ayamonte aan de overkant van de Guadiana liggen. We zoeken naar het eindpunt van de Ecovia, maar kunnen het niet vinden. Het is waarschijnlijk verstopt tussen alle kermistenten en talloze woonwagens die hier nu staan. Het lijkt erop dat ze gaan opbreken.
Zittend op het buitenterras (21.00 uur), pal naast de wekelijkse markt (potten, pannen, kleden, tassen, etc.) en met uitzicht op de lichtjes van Ayamonte aan de overkant van de rivier, sluiten we voor onszelf Portugal af.
Morgen (zondag) de oversteek.

1 opmerking:

  1. Jan en Hilde,

    Fijn dat het zo goed gaat. Zojuist even weer alle reisverslagen gelezen. Gerwin en Ruudje zijn zojuist aan gekomen in Selvilla en gaan door naar Portugal. Wij zijn een weekje naar Friesland en de achterhoek geweest. Was ook onze zomervakantie. Week Friesland prachtig weer, maar voor de rest herfst.
    Fijna dagen nog.
    Groet Silvia

    BeantwoordenVerwijderen