dinsdag 11 oktober 2011

Precaucion

Een frisse duik is het niet geworden. Zo vroeg in de ochtend is er nog niemand die een duik waagt. Opkomend of juist afgaand water? Wel zijn een aantal vissers vlak onder de kust actief. En een kanovaarster die even buiten de branding het schijnbaar rustige water doorklieft.
We nemen afscheid van de kust en gaan op weg naar El Achabuchi". Het bezoekerscentrum van La Donana. In de nabijheid van het centrum zijn diverse plekken waar vogels gespot kunnen worden. Maar weinig water en dus weinig vogels. Wel wordt ons, als we het park in- en uitfietsen, met het verkeersbord 'precaucion', gevraagd voorzichtig te zijn met de lynx. Een kop van het roofdier en daaronder 'Precaucion'. Alsof je over het beest struikelt als je niet goed uitkijkt. Een opmerkelijk bord, want de kans dat je dit schuwe beest zou kunnen zien is heel heel erg gering.


Aan het eind van de middag komen we aan in El Rocio. We zijn hier al eens eerder geweest en opnieuw worden we gegrepen door de fantastische aanblik van het dorpje, geheel in het zand gelegen, dat midden in La Donana ligt. Met op de voorgrond het prachtige witte kerkje. Een bedevaartsoord voor velen. En met Pinksteren het middelpunt van een processie die elk jaar live door de Spaanse tv wordt uitgezonden. Een miljoen mensen komt hier jaarlijks op af. Volgens traditie sjouwen sterke mannen uit het naburige dorp Almonte de Virgin (madonna) van El Rocio door het dorp. Zoek voor de aardigheid eens een filmpje over El Rocio via youtube en je gelooft je eigen ogen niet.


's Avonds gegeten in het dorp. Het is spaarzaam verlicht en nodigt uit tot een bezoek. Het wordt helemaal sprookjesachtig als ook mannen te paard en rijtuigen met passagiers door de zandstraten trekken. Wel hebben we vreselijk veel last van stekende muggen. Vanmorgen nog contact gehad met een van onze collega's en die klaagde over het herfstweer in Nederland, maar het voordeel van Nederland is dat je daar geen muggen hebt. Hier steken ze als de moord. Een bord met zo'n irritant beest erop en dan daaronder 'Precaucion' zou hier niet misstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten