donderdag 22 september 2011

Niks gedaan

De warme bakker uit Genemuiden uitgezwaaid. Heeft een paar jaar geleden zijn bakkerij verkocht en toert nu al wekenlang rond in een ruime camper. Nieuwe plastic eetbordjes van hem gekregen. Die waren gesneuveld tijdens de heenvlucht. Er zat een rond gat in de bordjes (?).

Evora is een studentenstad. Ook hier wordt het universitair jaar geopend met ontgroeningsrituelen. In Nederland worden de excessen rondom dit achterlijke gedoe aangepakt. Hier blijkbaar niet. Vernederende taferelen, in het openbaar,waar aankomende studenten zich alles moeten laten welgevallen. Enige wellust valt te bespeuren in de ogen van de ouderejaars.
Het lijkt alsof de tijd van Caetano en Salazar in deze ontgroeningsweek herleven.

Verder niet veel gedaan. Uitgerust op een bankje in het park. In de schaduw uiteraard.Daarna de highlights bekeken. In het bijzonder de Romeinse tempel van Evora. Straks, op een terras, nog even met onze Canadese fietsvrienden de laatste fietstips uitwisselen. Zij gaan morgen naar het noorden om uiteindelijk over een paar weken in Madrid aan te komen. Wij gaan verder zuidwaarts. Een dag niks doen is ook niet alles. Het klinkt gek, maar we missen de fiets al weer. Dus morgen gaan we op weg naar Beja. Plusminus 85 km.

(We hebben de hele dag al geen internetverbinding. Op de camping is de verbinding al een paar dagen verbroken. En nu zitten we midden in een park en krijgen we met onze ipad zo maar contact)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten