dinsdag 27 september 2011

Naar de kust

De beheerster van het vakantieverblijf in Santa Clara zwaait ons uit. Dat zegt alles over de zorgzaamheid waarmee ze de gasten benaderd. Maar bovendien wil ze die fietsers extra aandacht geven, zo lijkt het. We maken vandaag (dinsdag) een doorsteek van het binnenland van de Alentejo naar de Atlantische kust. Van Santa Clara-a-Velha naar Aljezur in het zuidwesten van Portugal. En die doorsteek door de heuvels hadden we niet in kaart gebracht. Ogenschijnlijk zal het een rustige dag worden. Beetje op en af en vooral het eerste begin is heerlijk. Het is zowaar bewolkt en dat voelt prettig aan. Maar zo rond de middag, als we op weg zijn naar Sao Teotonio, komt de zon er weer helemaal door en wordt het erg warm. Er is geen zuchtje wind en het is ruim dertig graden. Bovendien is het aldoor dalen en opnieuw weer klimmen. Geen moment komen we in ons ritme. De 'marteling' is ten einde als we Teotonio bereiken.


We zijn nu dicht bij de kust en meteen is er een aangename wind. Kwamen we in het binnenland geen toerist tegen, hier stikt het weer van de campers. De kust heeft toch een geweldige aantrekkingskracht voor de toerist. Naar Aljezur is het voornamelijk dalen. We ploffen neer op een terras. Vanaf die plek zien we, in een steegje, een hostel. Het is een nieuwe slaapgelegenheid blijkbaar. Het stond niet in ons gidsje vermeld. Het ziet er ook nieuw uit. Veel jongelui, maar ook een Vlaams echtpaar. Die, zo vertellen ze, na een slechte zomer, toch nog een paar weken willen genieten van de Portugese zon. Wat ons betreft mag die zon af en toe wel even weg blijven.

1 opmerking:

  1. Hallo Jan en Hilde ik volg jullie reis dagelijks hoor, wat een gezellige verslagen. Leuk dat jullie elke dag nog weer energie hebben om alle ervaringen te plaatsen en te delen.
    Wat een luxe elke dag zon. Ik bewonder jullie fiets-enthousiamse. Nog veel vakantieplezier, een vrolijke groet, Hans

    BeantwoordenVerwijderen